Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a exprimat din nou dorinţa blocului european de a prezerva acordul nuclear din 2015 cu Iranul, după o întâlnire cu agenţia de energie nucleară a Teheranului, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Ambii şi-au exprimat determinarea de a prezerva acordul nuclear ca parte din respectarea acordurilor internaţionale, ei consideră că acordul reprezintă element esenţial al securităţii europene şi regionale”, se arată în comunicatul Serviciului European de Acţiune Externă, făcând referire la Mogherini şi şeful sectorului energetic din Iran, Ali Akhbar Salehi. „În timpul întâlnirii, Federica Mogherini a reconfirmat poziţia UE pentru probleme importante, precum rolul Iranului în regiune”, se arată în comunicat. Susţinerea UE faţă de acordul cu Iranul vine după ce Trump a retras SUA în mai din acordul semnat în 2015 care a avut ca scop limitarea capacităţilor nucleare ale Iranului. Din acordul din 2015 mai fac parte Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China, ele respectând în continuare tratatul şi informând că vor crea o nouă metodă de plată pentru a continua comerţul cu Iranul şi să evite sancţiunile Statelor Unite

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.