Directorul Autorităţii americane a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA), Stephen Hahn, anunţă într-un interviu acordat Financial Times (FT) că este pregătit să accelereze procedura de omologare a unui vaccin împotriva covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FDA este pregătită să autorizeze un vaccin înainte ca testele din faza a treia să se încheie, scrie FT.

Hahn subliniază în acest interviu că nu face acest lucru pentru a-i face pe plac lui Donald Trump.

Aceasta se poate dovedi una dintre cele mai importante şi sensibile decizii din istoria sănătăţii publice americane.

Trump acuza sâmbăta trecută elemente ale ”statului profund” de la FDA că avansează prea lent în aprobarea unor noi tratamente împotriva covid-19, cu scopul de a-i face rău din punct de vedere politic.

A doua zi, Hahn şi Trump anunţau împreună autorizarea de urgenţă a folosirii plasmei de la convalescenţi de covid-19 ca tratament.

Hahn a fost criticat imediat din cauză că exagerează beneficiile acestei proceduri.

Directorul FDA declară pentru FT că regretă faptul că a apreciat că tratamentul cu plasmă ar fi salvat viaţa a 35 din 100 de pacienţi, în contextul în care date arată că este vorba mai degrabă de cinci din 100 de pacienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.