Directorul FBI James Comey le-a scris vineri congresmenilor americani pentru a-i informa că echipele sale vor ancheta din nou în dosarul mesageriei private a lui Hillary Clinton, o scrisoare făcută publică de congresmeni republicani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cadrul unui caz distinct, FBI a luat cunoştinţă de existenţa unor e-mailuri care par pertinente pentru anchetă", scrie James Comey în această scrisoare adresată preşedinţilor mai multor comisii parlamentare, între care şi cele pentru Informaţii şi Justiţie.

CITEȘTE ȘI Noile e-mailurile din ancheta FBI care o vizează pe Clinton provin de pe dispozitive electronice ale lui Anthony Weiner, anchetat într-un scandal sexual

Scrisoarea a fost făcută publică de mai mulţi dintre aceşti congresmeni.

"Vă scriu pentru a vă informa că echipa de anchetă m-a informat ieri (joi) de acest lucru şi că mi-am dat acordul ca FBI să ia măsuri în vederea anchetării adecvate cu scopul de a le permite anchetatorilor să examineze aceste e-mailuri şi să stabilească dacă conţin informaţii clasificate", adaugă directorul FBI.

"În pofida faptului că FBI nu poate să stabilească dacă aceste informaţii vor fi sau nu semnificative, iar eu nu pot preconiza cât timp ne va trebui pentru a duce la capăt acest efort suplimentar, apreciez că este important ca aceste comisii să fie ţinute la curent cu activitatea noastră, aşa cum am spus şi în trecut", conchide directorul poliţiei federale.

Acest scandal a izbucnit cu puţin înainte de intrarea în campanie a democratei.

Lui Hillary Clinton i se reproşează că a folosit exclusiv o mesagerie privată în locul unui cont guvernamental, în cei patru ani în care a condus diplomaţia americană, ceea ce ar fi putut să expună informaţii confidenţiale unor eventuale atacuri cibernetice.

James Comey a anunţat pe 5 iulie că FBI recomanda ca Hillary Clinton să nu fie urmărită în justiţie în acest dosar, în urma unei îndelungate anchete, o recomandare căreia Departamentul Justiţiei i-a dat curs.

"Nicio procedură judiciară nu se impune", declara James Comey, în pofida faptului că, în opinia sa, fostul secretar de Stat a dat dovadă de o "neglijenţă extremă".

Donald Trump a reacţionat faţă de această întorsătură imediat, la un miting la Manchester, în New Hampshire.

"Corupţia lui Hillary Clinton atinge o amploare nemaivăzută anterior", a spus el.

"Nu o putem lăsa să-şi ducă manevrele secrete în Biroul Oval", a adăugat miliardarul newyorkez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.