Poliţia federală americană a difuzat noi imagini cu un bărbat suspectat de faptul că a pus bombe artizanale la Washington la 5 ianuarie, cu o zi înainte de asaltul sângeros de la Capitoliu, cu speranţa de a culege informaţii care să conducă la identificarea acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceaste înregistrări video făcute publice marţi, suspectul apare în imagini surprinse de camere de supraveghere situate pe mai multe străzi din capitala americană.

Bărbatul poartă pantaloni negri, un hanorac şi are faţa ascunsă de o glugă, o mască şi ochelari. El poartă mănuşi şi un rucsac într-o mână.

FBI a publicat deja foografii în care apare bărbatul - inclusiv cu încălţămintea de sport marca Nike pe care o poartă, şi oferă o recompensă în valoare de 100.000 de dolari în schimbul oricărei informaţii care să conducă la arestarea acestuia.

El este suspectat de faptul că a depus bombe artizanale în apropiere de sediile partidelor Republican şi Democrat, în apropiere de sediul Congresului.

Aceste bombe nu au explodat niciodată şi ar putea să fi avut scopul doar de a îndepărta poliţia de Capitoliu, chiar înainte de asalt.

”Continuăm să credem că cineva, undeva, are informaţii despre care nu şi-a dat seama cât de importante sunt până acum”, a declarat adjunctul directorului Biroului FBI de la Washington Steven D'Antuono.

”Aceste bombe artizanale erau ”dispozitive operaţionale care ar fi putut să explodeze şi să provoace răniri grave sau morţi”, a subliniat el.

Câteva mii de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului la 6 ianuarie, în timp ce aleşii certificau victoria rivalului acestuia democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Cinci persoane au fost ucise în acest atac - al cărui caracter spontan este tot mai pus la îndoială -, iar peste 300 de persoane au fost arestate, până acum, în legătură cu participarea lor la asalt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.