Tânărul în vârstă de 19 ani, Santino William Legan, care a ucis trei persoane la sfârşitul lui iulie, după ce a deschis focul la un festival în California, era interesat de ”ideologii violente” şi a întocmit o listă cu ţinte potenţiale, a anunţat poliţia federală, care a deschis o anchetă cu privire la ”terorism intern”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Santino William Legan a tras aproximativ 40 de gloanţe - cu o puşcă de asalt de tip AK-47 - în timpul Festivalului usturoiului, una dintre principalele adunări îndomeniul gastronomic din ţară, care s-a încheiat la 29 iulie, la Gilroy, un oraş californian cu 50.000 de locuitori, situat în apropiere de San Francisco.

El a ucis un copil în vârstă de şase ani, o adolescentă în vârstă de 13 ani şi un tânăr în vârstă de 25 de ani, după care s-a sinucis trăgându-şi un glonte în gură, potrivit concluziilor medicului legist, transmise AFP.

Alte 13 persoane au fost rănite.

”Nu avem o concluzie definitivă asupra mobilelor atacatorului”, însă examinarea aparatelor sale electronice, aflată în curs, a arătat că el ”explora ideologii violente”, a subliniat într-o conferinţă de presă John Bennett, agentul poliţiei federale (FBI) însărcinat cu ancheta.

Poliţistul nu a oferit alte detalii, dar a explicat că este vorba despre ”diverse ideologii contradictorii”, care par mai degrabă contradictorii şi ”fragmentare”.

De asemenea, anchetatorii au ”descoprit pe aparatele digitale ale suspectului o listă de organizaţii care ar fi putut să fie ţinte potenţiale”, a adăugat Bennett. Ca măsură de securitate, el nu a dorit să identifice aceste organizaţii care sunt, afirmă el, de natură religioasă, politică şi guvernamentală şi sunt repartizate în întreaga ţară.

Având în vedere aceste elemente noi, ”FBI a deschis o anchetă de terorism intern cu privire la acest atac armat”, a anunţat agentul.

Potrivit primelor mărturii, atacatorul a părut să deschidă focul ”la întâmplare” asupra mulţimii adunate la Festivalul usturoiului, la Gilroy, unde a pătruns forţând o împrejmuire.

Atacatorul purta o vestă antiglonţ şi era echipat cu mai multe încărcătoare de mare capacitate, a precizat şeful Poliţiei din Gilroy, Scot Smithee. O puşcă cu pompă şi altă muniţie au fost găsite în maşina acestuia.

La mai puţin de o săptămână după această dramă, Statele Unite au fost îndoliate de două atacuri armate sângeroase, în Texas şi Ohio, soldate în total cu 31 de morţi.

Înainte de a comite carnagiul, atacatorul de la El Paso (Texas), în vârstă de 21 de ani, a postat online un pamflet împotriva imigranţilor în care relua teze rasiste ale ”supremaţiei albilor” şi critica o ”invazie hispanică a Texasului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.