Directorul FBI, Chris Way, a contrazis Casa Albă privind data la care a aflat de acuzaţiile de violenţă domestică aduse fostului consilier al lui Trump, Rob Porter, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wray a depus mărturie, marţi, că FBI a informat Casa Albă în repetate rânduri în legătură cu investigaţia sa asupra lui Porter de anul trecut, în pofida informaţiilor venite de la Casa Albă.

FBI a informat Casa Albă asupra investigaţiei privindu-l pe fostul consilier al lui Trump de patru ori înainte ca acuzaţiile să devină publice, a spus Wray Comitetului pentru Servicii Secrete al Senatului. Mărturia directorului FBI readuce la suprafaţă suspiciuni cu privire la motivul pentru care Porter şi-a păstrat poziţia după ce Casa Albă a aflat de acuzaţiile de violenţă domestică.

„Nu pot să intru în detaliile informaţiilor oferite Casei Albei ... Ce pot să vă spun este că FBI a predat un raport parţial privind investigaţia în martie. Iar în iulie un raport complet al investigaţiei. La scurt timp am primit o cerere pentru a aduce completări investigaţiei, ceea ce am şi făcut şi am trimis aceste noi informaţii în noiembrie”, a spus Wray.

Wray a adăugat că FBI a primit „nişte informaţii în plus” la începutul acestei luni şi că „le-a dat mai departe şi pe acestea”.

Cronologia lui Wray nu se potriveşte cu cea a Casei Albe. Secretarul de presă al Casei Albe a declarat luni că investigaţia privind cazul lui Porter era încă în desfăşurare atunci când acuzaţiile au fost făcute publice.

„Am lăsat procesul să se deruleze. Nu era încheiat”, a spus Sanders.

Conform lui Sanders, biroul pentru securitate al Casei Albe a primit informaţiile de la FBI, dar au efectuat investigaţii suplimentare înainte să îi retragă autorizaţiile lui Porter.

„Personalul de securitate al Casei Albe a primit informaţii parţiale anul trecut precum şi investigaţia finală în noiembrie, dar nu au făcut o recomandare finală pentru că procesul încă era în desfăşurare atunci când Porter a demisionat”, a spus Sanders.

Dar chiar şi această declaraţie contrazice informaţiile venite de la directorul pentru afaceri legislative al Casei Albe, Marc Short, care a spus că FBI „nu a terminat investigaţia”.

Luni, Sanders a declarat că abia marţea trecută a aflat Casa Albă de „gravitatea situaţiei lui Rob Porter”, atunci când acuzaţiile au fost făcute publice.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.