O amânare a Brexitului şi un eventual al doilea referendum pe tema ieşirii regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) sunt de avut în vedere, iar susţinătorii divorţului între Londra şi Bruxelles trebuie să se organizeze, a îndemnat vineri Nigel Farage, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul lider al Partidului Independenţei Regatului Unit (Ukip, eurofob, antimigranţi) a fost unul dintre artizanii campaniei ”Leave” în referendumul de la 23 iunie 2016.

”Mă tem ca Camera Comunelor să nu anuleze efectiv acest Brexit. Pentru mine, rezultatul cel mai probabil după toate astea este o prelungire a Articolului 50”, a declarat el la postul Sky News.

”Ar putea să aibă loc alt referendum”, a adăugat el.

”Tabăra «Remain» este bine finanţată, bine organizată. Ei sunt pregătiţi de un nou referendum. Ar fi o eroare din partea euroscepticilor să nu facă acelaşi lucru”, a adăugat el.

Întrebat ce părere are despre viitorul Ukip, Farage a recunoscut că această formaţiune politică ”nu poate să fie salvată” şi că are în vedere altă ”formaţiune”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.