Familia afroamericanului Gorge Floyd, ucis de către poliţistul alb Derek Chauvin la 25 mai 2020, este dezamăgită de condamnarea acestuia la 22 de ani şi jumătate de închisoare, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pariezi că dacă un bărbat de culoare ar fi stat pe gâtul unui alb ar fi luat 22 de ani de închisoare? Nu. Ar fi fost condamnat la pedeapsa cu moartea. Nu este drept. Nu, nu. La naiba, nu!”, denunţă LaTonya Floyd, sora lui George Floyd.

Familia Floyd speră ca următorul proces în justiţia federală - cu privire la ”încălcarea drepturilor constituţionale” ale lui George Floyd - să conducă la o înăsprire a pedepsei lui Derek Chauvin.

Avocatul familiei Floyd, Ben Crump, îşi doreşte ca pedeapsa pronunţată vineri să calmeze tensiunile.

”Acum avem ocazia să marcăm o cotitură în America”, a subliniat Ben Crump.

”Este vorba despre cea mai mare pedeapsă la care a fost condamnat vreodată un poliţist în istoria statului Minnesota”, a subliniat el.

”Ei, bine, nu cunosc toate circumstanţele, dar se pare că este (pedeapsa) este adecvată”, a reacţionat preşedintele american Joe Biden.

Derek Chauvin l-a arestat, în urmă cu 13 luni, la Minneapolis, pe George Floyd. El a stat cu genunchiul pe gâtul afroamericanlui timp de nouă minute.

Cei trei colegi ai poliţstului alb urmează să fie judecaţi în martie 2022 cu privire la ”complicitate” la omor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.