Facebook a retras un videoclip postat de un consilier al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, în care acesta declara că imigranţii sunt responsabili de o creştere a nivelului insecurităţii şi de expulzarea unor ”creştini albi” la Viena, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Janos Lazar, care este şeful de cabinet al lui Orban, a denunţat cenzura din partea reţelei de socializare. Facebook a explicat că videoclipul încalcă regulile sale comunitare, potrivit unei postări de ecran postate online de către acesta.

În videoclip, postat online marţi, Lazar este filmat pe o stradă din Favoriten, un cartier din capitala austriacă în care trăiesc numeroşi străini.

”Este multă dezordine, mizerie şi gunoaie pe străzi, iar cei câţiva vienezi care mai trăiesc aici spun că infracţiunile sunt mult mai numeroase”, afima acest apropiat al lui Orban, pe fondul unor imagini în care apar musulmani.

Partidul Social-Democrat (SPÖ) austriac, aflat la putere la Viena împreună cu ecologiştii, a respins aceste declaraţii, care fac parte, în opinia lor, dintr-o ”strategie electorală rasistă şi xenofobă” a partidului consevator ungar Fidesz în vederea alegerilor legislative de la 8 aprilie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.