Facebook a anunţat, sâmbătă, că interzice, cu aplicare imediată, promovarea accesoriilor pentru arme şi a echipamentelor de protecţie în SUA, măsura urmând să fie în vigoare până cel puţin două zile după învestirea preşedintelui ales Joe Biden, pe 20 ianuarie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma atacului susţinătorilor preşedintelui Donald Trump împotriva Capitoliului din Washington, pe 6 ianuarie, compania de socializare a anunţat că interzice reclamele pentru accesorii, precum seifuri pentru arme, veste şi tocuri pentru arme, în Statele Unite.

”Am interzis deja reclamele pentru arme, muniţii şi accesorii, cum ar fi amortizoarele de zgomot. Dar acum vom interzice şi reclamele pentru accesorii ”, a spus Facebook într-o postare pe blog.

Trei senatori americani i-au trimis vineri o scrisoare directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, prin care i-au cerut să blocheze definitiv reclamele produselor care sunt concepute clar pentru a fi utilizate în lupta armată.

Senatorii, toţi democraţii, au declarat că Facebook trebuie să ia această măsură şi alte acţiuni pentru ”a răspunde de modul în care inamicii interni ai Statelor Unite au folosit produsele şi platforma companiei pentru a-şi atinge propriile obiective ilicite”.

Vineri, Facebook a blocat organizarea oricăror noi evenimente pe platforma sa de socializare, în imediata apropiere a unor instituţii precum Casa Albă şi Capitoliul din Washington, până pe 20 ianuarie.

FBI a avertizat că sunt planificate proteste armate în Washington şi în capitalele tuturor celor 50 de state americane, înaintea inaugurării.

Buzzfeed a relatat săptămâna aceasta că Facebook difuzează reclame pentru echipamente militare lângă conţinut care promovează dezinformarea alegerilor şi ştiri despre violenţa din 6 ianuarie. Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că toate paginile identificate în articolula Buzzfeed au fost eliminate şi că lucrează cu experţi în informaţii şi terorism şi cu forţele de ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.