Justiţia norvegiană l-a condamnat joi la 21 de ani de închisoare pe Philip Manshaus. un extremist de dreapta care a încercat anul trecut ”să ucidă cât mai mulţi musulmani posibil” într-o moschee de lângă Oslo, după ce şi-a ucis, din motive rasiste, sora vitregă de origine asiatică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Philip Manshaus (...) este condamnat la 21 de ani de «forvaring»”, o pedeapsă cu închisoare care poate fi prelungită pe termen nedefinit, a anunţat Tribunalul din Asker og Baerum, la vest de Oslo.

Philip Manshaus, în vârstă de 22 de ani, care se reclamă din mişcarea neonazistă, a fost judecat cu privire la ”omucidere” şi ”act terorist”.

Purtând o vestă antiglonţ şi o cască echipară cu o cameră de luat imagini, el a deschis focul, la 10 august 2015, în Centrul Islamic Al-Noor, la Baerum, fără să rănească pe cineva grav, după care a fost imobilizat de către credincioşi.

Potrivit acuzării, el ”voia să ucidă cât mai mulţi musulmani posibil”.

Poliţia a găsit ulterior cadavrul surorii sale vitrege adoptive, de origine chineză, ucisă cu patru gloanţe, acasă, o crimă ”cu motivaţii rasiste”, potrivit parchetului.

Pedeapsa cu închisoarea pe viaţă nu există în Norvegia, însă pedeapsa ”forvaring” permite menţinerea unui deţinut în închisoare după perioada stabilită de către judecător, atât timp cât condamnatul este considerat un pericol la adresa societăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.