Un petrolier iranian a fost atins vineri de două tiruri de rachetă, la Marea Roşie, la aproximativ 100 de kilometri distanţă de portul saudit Jeddah, cauzând o scurgere de petrol, a anunţat proprietarul navei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

National Iranian Tanker Company (NITC), operatorul care administrează flota de nave petroliere a Iranului, a anunţat într-un comunicat că ”două explozii” care au atins coca navei ”probabil au fost cauzate de tiruri de rachetă”.

”Toţi membrii echipajului sunt teferi”, a anunţat NITC, precizând că persoanele de la bordul petrolierului "Sabiti" încearcă să repare pagubele.

”Nu există un incendiu la bord”, a anunţat compnia de stat, dezminţind infromaţii difuzate anterior de televiziunea de stat iraniană potrivit cărora petrolierul a luat foc după explozii.

Acest incident intervine pefondul unei înfruntări dure între Iran, pe de o parte, şi Arabia Saudită şi Statele Unite, aliatele ei, pe de altă parte.

În septembrie, Riadul şi Washingtonul au acuzat Teheranul că se află în spatele unor atacuri cizând douăimportante instalaţii petroliere în estul Arabiei Saudite, revendicate de rebeli huthi din Yemen. Iranul a dezminţit orice implicare.

Presupusul atac de vineri intervine totodată după confiscarea mai multor petroliere de către Iran, în ultimele luni, în regiunea Golfului Persic şi după imobilizarea în iulie, în largul Gibraltarului, în sudul extrem al Spaniei, a unui petrolier iranian, autorizat să plece la 15 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.