Cel puţin trei membri ai Unităţilor de Mobilizare Populară sau PMU susţinute de Iran – numite şi Forţe de Mobilizare Populară sau PMF – au fost răniţi în urma a „cinci explozii” la o bază militară la sud de Bagdad, a declarat sâmbătă Muhannad al-Anazi, membru al Comitetului de Securitate din guvernoratul Babilon, conform CNN. Reuters citează două surse conform cărora a fost vorba despre un atac aerian şi relatează că un luptător a fost ucis şi şase au fost răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O scurtă declaraţie emisă de PMU a admiscă a avut loc „o explozie la sediul Forţelor de Mobilizare Populară de la baza militară Kalsu din districtul Al-Mashrou de pe autostradă, la nord de Guvernoratul Babilon”.

La faţa locului a sosit o echipă de anchetă, iar explozia a provocat pierderi materiale şi răniţi, a precizat PMU. „Vă vom oferi detaliile după finalizarea anchetei preliminare”, se arată în document.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Israelul nu are nicio implicare în exploziile din Irak vineri seara, a declarat un oficial israelian pentru CNN.

Comandamentul central al SUA a declarat că SUA nu au efectuat lovituri în Irak. 

Forţele de mobilizare populară din Irak, o forţă oficială de securitate, a declarat că postul său de comandă de la baza militară Kalso, la aproximativ 50 km (30 mile) sud de Bagdad, a fost lovit de o explozie uriaşă vineri seara şi două surse de securitate a transmis că explozia s-a produs în urma uni atac aerian, notează Reuters.

Un luptător a fost ucis şi şase au fost răniţi, au declarat două surse de la un spital din oraşul Hilla, din apropiere.
Cele două surse de securitate au spus că nu se ştie cine este responsabil pentru atacul aerian. Un oficial american a declarat că nu a avut loc nicio activitate militară a SUA în Irak, conform Ruters.
Israelul a efectuat vineri un atac asupra teritoriului iranian, au declarat surse, la câteva zile după ce Iranul a atacat Israelul cu drone şi rachete.
PMF a început ca o grupare de facţiuni armate, multe apropiate de Iran, care ulterior a fost recunoscută ca forţă de securitate oficială de către autorităţile irakiene. 
Fracţiunile din cadrul PMF au luat parte la luni de atacuri cu rachete şi drone asupra forţelor americane din Irak pe fondul campaniei Israelului în Gaza, dar au oprit atacurile de la începutul lunii februarie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.