O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc miercuri într-o instalaţie de procesat malţul situată în zona portuară a Strasbourgului, însă fără să se soldeze cu răniţi, potrivit prefecturii din Bas-Rhin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia, de origine necunoscută, a avut loc ”către ora (locală) 11.30 (12.30, ora României)” într-o ”clădire de procesare a societăţii Malteries d'Alsace”, în cartierul Port du Rhin, în estul oraşului, a anunţat prefectura într-un comunicat.

Explozia ”a provocat un incendiu care este în curs”, anunţă prefectura, precizând că 39 de vehicule şi 84 de pompieri se aflau la faţa locului.

Nicio persoană nu a fost rănită, iar cei 35 de angajaţi prezenţi în instalaţie au fost evacuaţi, potrivit prefecturii, care adaugă că Centrul operaţional departamental (COD) a fost activat.

Un perimetru de 200 de metri a fost delimitat în jurul instalaţiei, precizează prefectura, care recomandă ”evitarea sectorului şi lăsarea vehiculelor salvatorilor să treacă”.

Producţia de malţ constă în a pune la germinat şi apoi la uscat cerealele în vederea producerii berii.

În iunie 2018, o explozie a avut loc în zona portuară la Strasbourg, într-un siloz de grâne, soldată cu patru răniţi, între care trei grav.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.