Un incendiu a izbucnit vineri într-o instalaţie clasată Seveso în apropiere de Rouen, o fabrică de biocarburanţi Saipol, la Grand-Couronne, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incident (la) uzina Saipol la Grand Couronne (instalaţie Seveso), POI (plan de operaţiune internă) declanşat, pompieri la faţa locului, Respectaţi perimetrul de securitate de 500 m instituit”,aanunţat poliţia naţională franceză din departamentul Seine-Maritime.

Potrivit site-ului 76actu.fr, explozia a izbucnit către ora locală 12.30 (13.30, ora României), într-o incintă de esterificare.

Toate şcolile au fost închise, a anunţat directoarea unei instituţii. ”Ni s-a cerut să închidem totul şi să nu lăsăm copiii afară”.

Primarul oraşului, Patrice Dupray, a dat asigurări că incidentul nu s-a soldat cu răniţi.

”Directorul de cabinet al prefectului mi-a spus (...) că focul este pe cale să fie controlat. Ei ţin situaţia în mână. Suntem pe cale de a opri sinistrul”, a adăugat el.

Aceste informaţii au fost confirmate de postul France 3 Normandie, potrivit căruia, la ora locală 14.10 (15.10, ora României), incendiul ar fi fost controlat.

Întrebat despre riscul poluării, primarul a dat asigurări că singurul produs cu adevărat periculos a fost ferit de foc.

”Facem ulei şi este vorba despre alimentaţie animală aici, nu e Lubrizol”, a subliniat el.

Filiala confederaţiei sindicale CGT din Seine-Maritime a evocat, la rândul său, ”o explozie violentă”.

”Potrivit elementelor de care dispunem, nu există niciun rănit, din cauză că era ora schimbării echipei”, a precizat liderul sindical la nivelul departamental Gérald Le Corre.

Potrivit sindicatului, ”în pofida incendiilor de la Lubrizol şi de la rafinăria Total de la Gonfreville, la 14 decembrie, constatăm că industriaşii nu au luat măsuri de securitate consolidate, că ministerele Muncii şi Mediului nu au implementat mijloacele necesare în vederea unei multiplicări a controalelor în domeniul riscului la incendii şi de explozie”, deplânge CGT într-un comunicat.

La incendiul uzinei de produse chimice Lubrizol, la 26 septembrie, la Rouen, au fost declaşate planurile de urgenţă internă şi externă.

Saipol - care produce uleiuri vegetale şi agrocombustibili - este o filialăa grupului Avril, numărul unu francez în domeniul uleiurilor pentru masă şi ouă.

Filiala deţine şapte fabrici în Franţa şi aproximativ 600 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.