Autorităţile iraniene investighează o explozie puternică care a avut loc în apropierea unei baze militare aflate la sud de capitala Teheran, despre care se crede că a fost folosită în trecut pentru teste nucleare, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrări video şi fotografii care au fost publicate de presa locală pe reţelele de socializare arată luminarea puternică a cerului în noaptea de joi spre vineri, urmată de un mare nor de fum. Martorii au spus că sunetul exploziei a venit dinspre Parchin, o bază militară importantă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Davoud Abdi, a declarat pentru televiziunea de stat că explozia a avut loc la o instalaţie de depozitare a gazului într-o zonă publică a Parchin, şi nu la o bază militară. Incendiul a fost stins şi nu au fost raportate victime, a adăugat el, însă nu a oferit detalii despre cauză.

„Colegii noştri se află în teren şi investighează atent incidentul”, a afirmat Abdi.

Parchin găzduieşte o întinsă bază militară, unde tehnicienii iranieni ar fi testat componente explozibile puternice pentru o focoasă nucleară, la începutul anilor 2000. Autorităţile iraniene au negat acest lucru.

În 2014 s-a crezut că amplasamentul militar a fost distrus de un incendiu sau explozie, dar anchetele realizate de Agenţia Internaţională de Energie Atomică au fost îngreunate de lipsa accesului în zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.