Explozia de marţi seara, pe un culoar al gării Bruxelles Central este ”considerată un atac terorist”, a anunţat Parchetul federal belgian, relatează AFP şi The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu putem să confirmăm dacă autorul este mort sau în viaţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al parchetului - însărcinat cu dosarele teroriste - Eric Van Der Sypt, într-o scurtă alocuţiune în apropiere de locul atacului, adăugând  că acesta a fost ”neutralizat” de militari, potrivit AFP.

Potrivit AP, autorităţile belgiene au anunţat că au dejucat un ”atac terorist” după ce au împuşcat suspectul în gară.

Procurorul federal Eric Van der Sypt a precizat că militari au ”neutralizat” un suspect, în urma unei ”mici” explozii, marţi seara.

Van der Sypt a adăugat că ”incidentul este considerat un atac terorist”.

Centrul belgian de criză, care monitorizează ameninţările la adresa securităţii în ţară, a anunţat că potrivit primelor informaţii nu consideră necesar să ridice la cel mai înalt nivelul ameninţării în ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.