Preşedintele bolivian Evo Morales a anunţat duminică convocarea de noi alegeri generale, după ce Organizaţia Statelor Americane (OEA) a recomandat repetarea scrutinului care l-a dat câştigător pe 20 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Morales a asigurat, într-o scurtă intervenţie, că noile alegeri vor avea loc  după ce va fi schimbat organismul electoral.

Rezultatul alegerilor din 20 octombrie a fost criticat de opoziţie şi zeci de mii de oameni, care au protestat timp de peste două săptămâni.

 

 

OEA, care a monitorizat alegerile, a cerut ca rezultatele să fie anulate.

Într-un comunicat, a transmis că procesul electoral în ţară trebuie reluat, efectuându-se „primul tur imediat ce vor exista noi condiţii care să ofere noi garanţii”, între ele, o nouă formulă a organismului electoral.

Evo Morales, ales prima dată în 2016, a negat că ar fi implicat în fraudarea alegerilor şi a refuzat să îşi dea demisia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.