Autorităţile au evacuat un cartier din Rockton, în Illinois, în centrul Statelor Unite, în urma unui incendiu la o uzină chimică, deasupra căreia s-a ridicat o coloană de fum de 100 de metri înălţime, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uzina aparţine grupului Chemtool, o filială a societăţii americane Lubrizol, inculpată în Franţa în urma unui incendiu uriaş la Rouen, în septembrie 2019, în care au ars aproximativ 10.000 de tone de produse chimice.

Nicio victimă nu a fost raportată în incendiu, care a izbucnit luni, către ora 7.00 (15.00, ora României), la periferia Rockton, o localitate situată la aproximativ 130 de kilometri de Chicago, a anunţat întreprinderea.

”Toţi angajaţii noştri sunt teferi şi nevătămaţi”, a precizat ea.

Poliţia a ordonat evacuarea rezidenţilor şi comercianţilor pe o rază de o milă (1,6 km).

Aproximativ 150 de pompieri au fost trimişi la intervenţie, a anunţat şeful pompierilor din oraş, Kirk Wilson.

”Nu sunt în măsură să vă spun acum cât timp este necesar pentru a controla incendiul”, a anunat el într-o conferinţă de presă, subliniind că originea incendiului nu a fost stabilită încă.

Lubrizol a anunţat că cooperează cu agenţii federale americane şi experţi în vederea suprevegherii oricărei eventuale poluare a aerului şi apei, în contextul în care Rock River traversează incinta instalaţiei.

Poliţia recomandă purtarea măştii de protecţie de către rice persoană se află pe o rază de cinci kilometri de incendiu.

Lubrizol aparţine miliardarului american Warren Buffet, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.