Ordine de evacuare au fost emise în sudul provinciei canadiene British Columbia (vest), în urma unor ploi puternice care au cauzat inundaţii şi alunecări de teren, anunţă luni autorităşiloe locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unor ploi abundente, alunecări de teren au afectat diverse drumuri în Biritish Columbia”, a anunţat pe Twitter, în nopatea de duminică spre luni (ora locală), Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din provincie.

Mai multe autorstrăzi au fost închise în zone afectate în vară de incendii de pădure importante.

O echipă de cătare şi salvare în mediul urban a fost desfăşurată pentru a salva zeci de persoane blocate în vehicule din cauza unor alunecări de teren pe un drum în apropiere de Agassiz, la aproximativ 100 de kilometri est de Vancouver, potrivit presei locale.

Contactate de AFP, autortăţile locale nu au răspuns imediat.

Mai la vest, oraşul Abbotsford a emis un ordin de evacuare vizând peste 100 de gospodării, potrivit Radio Canada, din cauza acestor ploi puternice, care au antrenat pe alocuri alunecări de teren şi inundaţii.

Oraşul Merritt, situat la 400 de kilometri nord-est, îndemna locuitorii unui sector situat în apropierea unui râu să evacueze imedait şi a anunţat că pot fi prmiţi într-un centru.

”Ploaia puternică va continua (luni) dimineaţa şi slăbeşte după-amiaza”, a anunţat într-un biletin emis către ora locală 5.00 (15.00, ora României) Environnement Canada, precizând că ploi importante au loc în centrul şi estul Văii Fraser.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.