Punctul de trecerea frontierei de la Rafah, între Fâşia Gaza şi Egipt, a fost redeschis joi pentru a permite evacuarea străinilor şi binaţionalilor şi a unor răniţi din enclava palestiniană şi a pentru a ”permite TIR-urilor cu ajutoare să intre”, a anunţat un oficial palestinian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste evacuări - care au început la 1 noiembrie - au fost suspendate pentru a doua oară miercuri, din cauza refuzului Israelului de a aproba o listă cu răniţi care urmau să fie evacuaţi, transmisă de către autorităţi din cadrul Hamas în Egipt.

Terminalul de la Rafah a fost închis la 3 şi 4 noiembrie din acelaşi motiv.

Un fotograf AFP din Egipt a constatat joi că trecerile s-au reluat.

Bărbaţi, femei şi copii părăseau enclava cu doar câteva lucruri asupra lor, prin punctul de trecerea frontierei de la Rafah, potrivit acestei surse.

Răniţi au fost preluaţi de către servicii medicale.

În afară de răniţi, numai deţinători de paşapoarte străine, blocaţi în Fâşia Gaza, sunt autorizaţi să părăsească enclava, în care situaţia umanitară este critică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.