Eurofobul Nigel Farage a anunţat duminică că nu se va prezenta la alegerile legislative britanice din 12 decembrie, preferând să meargă prin ţară pentur a susţine sutele de candidaţi din Partidul său Brexit, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am reflectat foarte bine", a declarat pentru BBC Farange, care a încercat de şapte ori să se facă ales în Camera Comunelor.                

"Dacă să găsesc un loc şi să încerc să mă fac ales în Parlament sau dacă să servesc mai bine cauza parcurgând Regatul Unit, în lung şi în lat, susţinând 600 de candidaţi? Am decis că ultima variantă este cea bună", a continuat fostul comerciant în vârstă de 55 de ani, declarând că nu vrea să-şi petreacă "restul vieţii în politică".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

El a atacat din nou acordul de ieşire din Uniunea Europeană, negociat dificil de premierul Boris Johnson, afirmând că este un "Brexit al rămânerii", adică favorabil partizanilor unei menţineri în UE. 

Alegătorii "trebuie să înţeleagă că în fapt, ceea ce este propus este o legătură strânsă cu toate instituţiile europene şi o nouă fază de negocieri de cel puţin trei ani", a declarat el.

Figură marcantă a taberei în favoarea "plecării" în cursul referendumului din iunie 2016, Nigel Farage îi solicitase vineri pe Boris Johnson să renunţe la acordul său de Brexit şi să se alăture unei alianţe care se orientează spre un Brexit dur pentru alegerile legislative.

O ofertă văzută cu ochi buni de preşedintele american Donald Trump, pe care Nigel Farage, un obişnuit al loviturilor mediatice, l-a intervievat în emisiunea sa de la radio LBC, joi. 

Dar Boris Johnson a refuzat propunerea şi Partidul Brexit îşi va prezenta propriii candidaţi. 

Înfiinţat anul trecut, partidul lui Nigel Farage s-a clasat primul la alegerile europene din mai. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.