O altă ”erupţie mare” a fost detectată pe vulcanul din Tonga, care a intrat în erupţie în urmă cu trei zile şi care a declanşat un tsunami la Oceanul Pacific, a anunţat luni o staţie de monitorizare din Australia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ultimă erupţie a fost detectată duminică, la ora 22.10 GMT (luni, 0.10, ora României), potrivit unei alerte a Centrului autralian de observare a cenuşii vulcanice (VAAC) din Darwin.

 

Centrul de Alertă de Tsunami la Pacific, cu sediul în Hawai, a anunţat că a localizat valuri mari în regiune.

”Ele ar putea proveni de la altă explozie a vulcanului din Tonga. Nu există cutremure cunoscute de talie semnificatvă care să genereze un astfel de val”, precizează centrul.

Insulele Tonga ar putea rămâne fără Internet timp de ”două săptămâni”.

Erupţia vulcanică de vineri a secţionat un cablu de comunicaţii submarin, a declarat luni AFP un reprezenat al operatorului.

”Obţinem doar informaţii parţiale, însă se pare că acest cablu a fost rupt”, a declaart directorul reţelei Southern Cross Cable Network, Dean Veverka.

”Ar putea dura până la două săptămâni pentru a repara” cablul, a anunţat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.