Preşedintele turc Tayyip Erdogan a cerut joi ţărilor europene să îşi asume responsabilitatea pentru migranţii care vin din Afganistan, adăugând că Turcia nu intenţionează să devină ”unitatea de stocare a migranţilor a Europei”, în contextul turbulenţelor care au loc în urma preluării controlulului de către talibani în statul afgan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la intrarea talibanilor în Kabul weekendul trecut, în Afganistan s-au produs scene de groază, mii de oameni încercând să plece de teama revenirii interpretării austere a legilor islamice impuse în timpul guvernării anterioare a talibanilor, încheiate în urmă cu 20 de ani.

Mii de oameni au trecut graniţa în Tucia în ultimele săptămâni, în timp ce insurgenţii islamişti au traversat ţara în drum spre Kabul.

Vorbind la o şedinţă de guvern, Erdogan a spus că Europa trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru afganii care fug din ţara lor, adăugând că Ankara a luat măsuri de-a lungul frontierei sale cu Iranul, care este o rută majoră a migranţilor afgani în Turcia.

Preşedintele a mai afirmat că Turcia ar putea începe discuţii cu noul guvern afgan care va fi format de talibani, pentru a discuta despre ”agendele noastre comune”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.