Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se declară joi ”hotărât” să se opună cererilor de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei şi cataloghează Suedia drept un ”cuib de terorişti”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem hotărâţi să ne menţinem poziţia. Ne-am informat prietenii că vom spune «nu» Finlandei şi Suediei, care vor să intre în NATO, şi vom persista pe această cale”, anunţă şeful statului turc la o adunare a unor tineri, cu ocazia Zilei Tineretului.

”Această Suedie şi această Finlandă sunt ţări care găzduiesc terorişti în ele, PKK şi YPG”, denunţă el, referindu-se la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi la aliaţii kurzi irakieni ai acestuia din cadrul Unităţilor de Apărarea Poporului (YPG)..

PKK este considerat o organizaţie teroristă de către Ankara, dar şi de către Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE).

În schmb, YPG au luptat alături de coaliţia internaţională antijihadistă condusă de către Statele Unite împotriva grupării jhadste Statul Islamic (SI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.