Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan, reales duminică cu 52% dintre voturile exprimate şi care l-a înfrânt pe opozantul său social-democrat Kemal Kiliçdaroglu (47,9 %), a fost felicitat pentru rămânerea sa la putere lideri străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Franţa şi Turcia au provocări importante de înfruntat împreună. Întoarcerea păcii în Europa, viitorul Alianţei noastre euro-atlantice, Marea Mediterană. Împreună cu preşedintele Erdogan, pe care-l felicit pentru realegerea sa, vom continua să avansăm”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Vladimir Putin l-a felicitat pentru un ”rezultat logic”. El apreciază, potrivit Kremlinului, că victoria omologului său turc este ”dovada evidentă a susţinerii poporului turc a eforturilor (sale) de consolidare a suveranităţii statului şi purtării unei politici externe independente”.

Volodimir Zelenski speră la o ”consolidare” a relaţiilor Ucrainei cu Turcia.

”Sperăm la o consolidare suplimentară a parteneriatului strategic al ţărilor noastre şi la o consolidare a cooperării noastre în favoarea securităţii şi stabilităţii Europei”, a scris Zelenski pe Twitter.

Olaf Scholz l-a felicitat pe Erdogan, a catalogat Turcia şi Germania ”aliaţi apropiaţi”, ale căror ”popoare şi economii sunt profund legate”. ”Felicitări preşedintelui Erdogan. Împreună vrem să ne avansăm agenda comună cu un nou impuls”, a scrie el pe Twitter.

Viktor Orban a salutat ”victoria electorală incontestabilă” a preşedintelui turc în exerciţiu,iar emirul Qatarului Tamim bin Hamad Al Thani l-a catalogat drept ”frate” şi a evocat ”relaţiile solide” ale ţărilor lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.