Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan este prezentat pe primul loc, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, duminică seara, după numărarea a 55% dintre buletinele de vot exprimate, potrivit agenţiei oficiale turce de presă Anadolu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recep Tayyip Erdogan, cvare se află la putere de 20 de ani, obţine, în acest stadiu, peste 55% dintre sufragii, iar adversarul său Kemal Kiliçdaroglu 44%, potrivit acestor rezultate provizorii.

Potrivit agenţiei de presă Anka - apropiată opoziţiei - Kemal Kiliçdaroglu obţine, din contră 51% dintre sufragii, iar Erdogan 49%, după numărarea a 59% dintre voturile exprimate.

Cei doi candidaţi la preşedinţie şi-au îndemnat susţinătorii să vegheze urnele până la anunţarea rezultatelor definitive.

”A venit acum timpul să se protejeze voinţa naţiunii noastre până în ultimul moment!”, a scris pe twitter, la încheierea secţiilor de votare, la ora locală 17.00 (şi ora României), Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan, în vârstă de 69 de ani, a obţinut 49,5% dintre voturile exprimate în primul tur, la 14 mai, iar Kiliçdaroglu 44,9%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.