Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a transmis, luni, preşedintelui rus Vladimir Putin că Ankara este pregătită să îşi asume un rol într-un ”mecanism de monitorizare” dintre Rusia, Ucraina şi Naţiunile Unite, în contextul în care se ajunge la un acord în acest sens, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un apel telefonic, liderul turc Erdogan i-a spus omologului său rus că pacea trebuie să fie stabilită cât mai curând posibil şi că trebuie luate măsuri de consolidare a încrederii în conflictul din Ucraina, a transmis biroul preşedinţiei turce.

Preşedinţia turcă nu a făcut nicio referire în legătură cu produsele alimentare din Ucraina, însă săptămâna trecută, un oficial turc de rang înalt a declarat pentru Reuters că Turcia negociază cu Rusia şi Ucraina cu privire la deschiderea unui coridor maritim pentru exporturile de cereale din Ucraina.

”Preşedintele Erdogan a exprimat că sunt dispuşi (n.r. oficialii turci) să se întâlnească cu Rusia, Ucraina şi ONU la Istanbul şi să joace un rol într-un posibil mecanism de monitorizare, dacă ambele părţi sunt de acord în principiu”, se menţionează în comunicat, potrivit CNN.

Delegaţia rusă şi cea ucraineană s-au întâlnit ultima dată să poarte negocieri la Istanbul pe 29 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.