Cel puţin 20.000 de persoane au murit în căminele de îngrijire din Anglia şi Ţara Galilor, ca urmare a pandemiei coronavirusului, conform calculelor Reuters bazate pe date oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cele opt săptămâni până la 1 mai, 37.627 de persoane au murit din cauze diverse în căminele de îngrijire din Anglia şi Ţara Galilor, potrivit datelor Oficiului Naţional de Statistică (ONS).

Pe baza unei comparaţii cu media deceselor săptămânale în căminele de îngrijire din aceeaşi perioadă pe parcursul a cinci ani, Reuters a calculat că decesele suplimentare au fost de peste 19.900 în Anglia şi Ţara Galilor.

Aceste cifre actualizează un calcul Reuters de acum o săptămână, publicat într-un raport special, care a estimat că decesele suplimentare a fost de cel puţin 12.700.

Noul total exclude sutele de decese suplimentare din Scoţia şi decesele care au avut loc începând cu 1 mai. Alţi rezidenţi din aceste cămine au fost transferaţi la spital şi au murit acolo. Aceste decese nu sunt nici ele incluse în aceaste date.

Statisticienii consideră că comparaţiile dintre numărul suplimentar de decese faţă de mortalitatea medie este cea mai exactă modalitate de a judeca consecinţele pandemiei, inclusiv decesele provocate direct de pandemie sau alte decese cauzate indirect.

Numărul total de decese provocate de COVID-19 din Marea Britanie depăşeşte acum 40.000, fiind de departe cel mai grav bilanţ din Europa, ridicând mai multe întrebări cu privire la gestionarea crizei de către primul ministru Boris Johnson.

Cifrele publicate de Biroul Naţional de Statistică  pentru Anglia şi Ţara Galilor au adus cifra oficială a deceselor din Regatului Unit la 38.289, până la data de 3 mai, conform unei numărători a Reuters, care include şi Scoţia şi Irlanda de Nord.

De atunci, cel puţin 2.251 de persoane au murit din cauza COVID-19 în spitalele din Anglia, potrivit celor mai recente date zilnice, ceea ce a adus număr real al deceselor,consemnate până marţi, la puţin peste 40.000.

Datele au apărut la o zi după ce Johnson a prezentat un plan de revenire treptată a britanicilor la serviciu, inclusiv sfaturi privind purtarea de măşti confecţionate acasă, dar planul a provocat confuzie.

Liderii din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au spus că sfaturile date de Johnson nu se aplică decât Angliei. Ei le-au spus oamenilor să stea încă acasă.

Un număr atât de mare de decese în Marea Britanie creşte presiunea asupra lui Johnson. Partidele din opoziţie spun că a fost prea lent pentru a impune o blocare a activităţilor, prea lent pentru a introduce testele în masă şi prea lent pentru a aduce echipamente de protecţie suficiente în spitale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.