Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită în Liban, a afirmat marţi seară că toate formaţiunile politice libaneze s-au angajat că "formarea unui guvern nu va dura mai mult de 15 zile" după desemnarea unui nou premier, Mustapha Adib, luni, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu putem considera astăzi că vom relua activitatea ca de obicei", a spus preşedintele francez în timpul unei conferinţe de presă. "Ceea ce contează este foaia de parcurs aprobată de toate forţele politice, inclusiv cea care nu l-a susţinut pe prim-ministru". 

O conferinţă internaţională va fi organizată în a doua jumătate a lunii octombrie la Paris, a mai anunţat Macron. 

"Voi invita ansamblul forţelor politice la această întâlnire", a precizat el. "Dacă primele termene nu sunt respectate, vom suporta consecinţele. Nu este un cec în alb care ne este dat". Preşedintele nu a exclus un mecanism de sancţiune pentru Liban. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.