Preşedintele francez Emmanuel Macron a răspuns celor care îl întrebau în legătură cu informaţiile privind termenii duri în care s-a desfăşurat o convorbire cu Donald Trump, făcând o paralelă cu procesul de preparare a cârnaţilor: este mai bine să nu ştii ce se află înăuntru, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei conferinţe de presă comună cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, Macron a fost întrebat în legătură cu o informaţie deifuztă de CNN conform căreia o convorbire telefonică dintre liderul francez şi Trump de săptămâna trecută a fost „teribilă”.

„După cum ar spune Otto von Bismarck, dacă am explica lumii cum sunt făcuţi cârnaţii, cel mai probabil lumea nu i-ar mai mânca”, a declarat Macron.

„Aşa că îmi place când oamenii văd masa în forma sa finală, dar nu sunt convins că un comentariu despre bucătărie ajută atunci când livrezi mâncarea sau când o mănânci”, a adăugat preşedintele francez.

Un transcript de la preşedinţia franceză al convorbirii lui Macron cu Trump de săptămâna trecută arată că preşedintele francez i-a transmis lui Trump că decizia sa de a impune tarife exporturilor aliaţilor este „ilegală” şi „o greşeală”.

Casa Albă a comunicat că discuţia s-a concentrat pe piaţa de schimb şi imigraţie, fără să ofere mai multe detalii.

„Macron a crezut că va putea să fie sincer, bazându-se pe relaţia sa cu Trump. Dar Trump nu poate suporta asemenea critici. A fost rău, teribil”, a precizat o sursă neidentificată pentru CNN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.