Emisarul chinez Li Hui, trimis de Beijing în Europa să discute despre o ”soluţionare politică” a Războiului rus în Ucraina, care se află la Kiev şi care urmează să efectueze vineri o vizită în Polonia, urmează să efectueze o vizită la Paris ”la începutul săptămânii viitoare”, anunţă ministrul francez de Externe Catherine Colonna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Li Hui a fost trimis de Beijing mai întâi la Kiev. El urmează să efectueze, în acest turneu, vizite şi în Germania şi Rusia.

El a fost primit miercuri de către ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, care a insistat asupra ”respectării integrităţii teritoriale” a Ucrainei.

Ucraina consideră foarte ”importantă” ”participarea” Chinei la eforturile de pace, a subliniat Kuleba.

Statele Unite, Japonia, Canada şi aproape toate ţările din Europa au semnat miercuri un registru al pagubelor de război cauzate de invazia Ucrainei de către Rusia, un preludiu al unor cereri de reparaţii şi unor proceduri judiciare împotriva Moscovei, a anunţat Consiliul Europei (CoE), reunit într-un summit în Islanda.

Acest recensământ, lansat marţi, la acest summit al şefilor de stat şi de guverne din cadrul acestei organizaţii paneuropene, se vrea un prim pas în vederea cererii de reparaţii Moscovei pentru mii de victime şi distrugeri estimate la miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.