Dr. David Nabarro, trimis special al OMS pentru Covid-19, a vorbit la Sky News despre o distribuire echitabilă a vaccinurilor în lume. El a spus că este "de înţeles" ca Marea Britanie să-şi asigure cantităţi mari de doze de vaccin, dar guvernul ar trebui să înceapă să distribuie provizii ţărilor în curs de dezvoltare odată ce toţi cei vulnerabili au fost vaccinaţi, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că ar trebui", a spus el, răspunzând la întrebarea dacă vaccinurile ar trebui distribuite după ce persoanele cu vârste de peste 50 de ani au fost vaccinate. 

"Sigur că fiecare premier, fiecare grup de parlamentari trebuie să ia propriile decizii - dar este cu adevărat o problemă economică, este ceea ce contează pentru societate şi cum vrem să se vorbească despre noi peste 10, 20 de ani". 

"Vrem să fim amintiţi drept cei care au avut bani să-şi permită vaccinarea întregii populaţii şi cei care nu aveau bani au trebuit să facă faţă unei rate de deces, posibil, destul de dramatică, în rândul lucrătorilor lor din domeniul sănătăţii? Nu cred. Nu cred că aşa vrea un individ să se vadă pe sine". 

El a solicitat o dezbatere naţională şi globală despre care ar trebui să fie priorităţile. 

De asemenea, el a lăudat comportamentul lucrătorilor din domeniul sănătăţii. "Uneori trebuie să ne oprim şi să spunem că ne descurcăm uimitor... în cele din urmă, autodisciplina noastră va face ca această pandemie să fie bine controlată". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.