Emirul Kuwaitului, şeicul Al Ahmad Al Jaber Al Sabah, a murit la vârsta de 91 de ani. Acesta conducea ţara din 2006 şi a fost ministru de Externe timp de 40 de ani, inclusiv în timpul invaziei lui Saddam Hussein, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta urmează să fie succedat de fratele său în vârstă de 83 de ani, prinţul moştenitor şeicul Nawaf Al Ahmad Al Sabah.

”Cu mare tristeţe şi durere anunţăm poporul kuwaitian, naţiunile arabe şi islamice, prietenii noştri din întrega lume despre moartea înalţimii sale şeicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, emir al statului Kuwait, care s-a dus la Domnul”, a anunţat palatul regal într-un comunicat.

Anunţul făcut marţi nu precizează când şi unde a avut loc decesul emirului.

Kuwaitul, o ţară cu 4,2 milioane de locuitori, are o poziţie strategică, între Arabia Saudită şi Irak, la intrarea în Golful Persic bogat în petrol. Kuwaitul are printre cele mai mari rezerve de petrol din lume.

Şeicul Sabah a fost supus unei operaţii în iulie 2020, pentru o problemă medicală nespecificată, iar apoi a mers în Statele Unite pentru tratament. Înainte de a face acest lucru, emirul a transferat o parte din responsabilităţile sale prinţului moştenitor, a relatat agenţia de presă KUNA.

Şeicul şi-a anulat o vizită la Casa Albă care trebuie să aibă loc în septembrie, după ce a fost spitalizat în SUA. Starea de sănătate a şeicului s-a înrăutăţit în luna august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.