Agenţai Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că aşteaptă să primească ”în zilele următoare” primele cereri de autorizare provizorie în vederea punerii pe piaţă a unor vaccinuri împotriva covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei laboratoare - Pfizer împreună cu BioNTech, Moderna şi AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford - au anunţat în ultimele săptămâni rezultate ale unor teste clinice favorabile în privinţa eficienţei vaccinurilor lor candidate.

Pfizer a depus deja, la 20 noiembrie, o cerere de autorizare la Agenţai americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA).

EMA nu precizează care laborator ar urma să ceară primul o autorizare, însă a lansat la 6 octombrie un studiu în timp real al rezultatelor furnizate de Pfizer-BioNTech, pe măsură ce acestea sunt comunicate, pentru a accelera procedura.

Directoarea generală a EMA Emer Cooke a anunţat miercuri că speră ca agenţia să emită până la Crăciun un aviz ştiinţific favorabil unor vaccinuri împotriva covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.