Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni vaccinarea cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 Pfizer/BioNTech a persoanelor în vârstă de peste 18 ani, de teamă că protecţia împotriva SRAS-CoV-2 ar putea scădea după primele două doze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doze de rapel ale (vaccinului anticovid) Comirnaty pot fi avute în vedere în cazul persoanelor în vârstă de peste 18 ani, la cel puţin şase luni de la a doua doză”, a anunţat într-un comunicat EMA, folosind denumirea comercială a vaccinulu Pfizer-BioNTech.

Agenţia recomandă, de asemenea, vaccinarea cu o a treia doză a vaccinului anticovid cu ARN mesager la cel puţin 28 de zile de la vaccinarea cu rapelul a persoanelor sever imunodeprimate - precum pacienţi care au primit o grefă.

EMA continuă analiza datelor cu privire la pertinenţa unei vaccinări cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 Moderna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.