Oraşul elveţian Lausanne nu a acordat cetăţenia elveţiană unui cuplu de musulmani pentru că ei au refuzat să strângă mâna persoanelor de sex opus, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipalitatea a informat că le-a refuzat aplicaţia celor doi din cauza lipsei de respect pentru egalitatea de gen, conform primarului din Lausanne, Gregoire Junod.

El a declarat că o comisie municipală i-a chestionat pe cei doi acum mai multe luni pentru a afla dacă îndeplinesc criteriile pentru cetăţenie, dar a ajuns la concluzia, comunicată public vineri, că cei doi nu se pot integra în societatea elveţiană.

De asemenea, cei doi „au prezentat dificultăţi în a răspunde întrebărilor puse de persoanele de sex diferit”.

Unii musulmani susţin că Islamul nu permite contactul fizic cu o persoană de sex diferit, cu excepţia membrilor de familie.

Junod a subliniat că legile elveţiene susţin libertatea fiecăruia de a-şi practica religia „câtă vreme nu încalcă legea”.

Nu este pentru prima oară când strângerea de mână provoacă tensiuni în Elveţia. În 2016, o şcoală primară a stârnit reacţii critice după ce a permis unor copii sirieni să nu strângă mâna profesoarei după ce ei s-au plâns că acest lucru este împotriva religiei lor pentru că profesoara este de sex feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.