Două trenuri regionale au deraiat vineri în Elveţia, la doar câteva zeci de kilometri unul de celălalt şi la ore apropiate, provocând rănirea mai multor persoane, a anunţat poliţia cantonală din Berna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul tren a deraiat în jurul orei 16.30, între Lüscherz şi Biel, iar al doilea circa 20 de minute mai târziu, în apropiere de Büren zum Hof, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Flurina Schenk. Ea a adăugat că operaţiunile de salvare - poliţie, ambulanţe şi pompieri - erau încă în curs de desfăşurare la începutul serii. În ambele cazuri, "există mai mulţi răniţi", a precizat ea.

Poliţia nu a fost în măsură să explice cauzele deraierilor succesive care au avut loc la nord de capitala elveţiană. Cea de-a doua deraiere a fost probabil cauzată de rafalele foarte puternice de vânt care au traversat vineri Elveţia, potrivit RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn). În cazul primei deraieri, "partea din spate a trenului s-a răsturnat pe partea dreaptă", a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei. Accidentul a avut loc pe linia de pe malul lacului Biel, operată de compania Aare Seeland mobil (Asm).

Un sistem de joasă presiune, având centrul în sudul Angliei, a generat vânt puternic în unele părţi ale Europei, inclusiv în Elveţia, a anunţat MeteoSwiss. Cele mai puternice rafale au fost în general însoţite de ploi şi furtuni. În cursul dimineţii, MeteoSwiss a avertizat că rafalele se vor apropia de 80 până la 110 km/h în zonele de câmpie şi de 100 până la 140 km/h la munte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.