Elon Musk i-a întrebat, sâmbătă, pe cei 62 de milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile sale la compania Tesla şi a asigurat că va ţine cont de decizia lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patronul Tesla pare că are o nouă propunere din partea democraţilor, care ar dori să-i taxeze mai mult pe cei superbogaţi, în general taxaţi doar la vânzare acţiunilor lor.   

„S-a vorbit mult în ultima periaodă de câştigurile nerealizate ca instrument de evitare a taxelor, propun deci să vând 10% din acţiunile mele la Tesla”, a scris Elon Musk în mesaj. „Sunteţi de acord?”, i-a întrebat el pe internauţi, propunându-le să voteze cu „da” sau „nu”. „Voi respecta rezultatele acestui sondaj, oricare ar fi concluzia”, a adăugat multimiliardarul. La ora 21.00 GMT, în jur de 55% dintre răspunsurile primite au fost „da”.

Potrivit Bloomberg, Elon Musk deşinea la 30 iunie în jur de 17% din acţiunile în circulaţie la Tesla, care valorează în prezent 208,37 miliarde de dolari. De asemenea, antreprenorului i s-a acordat drept compensaţie un pachet mare de opţiuni de acţiuni şi acţiuni convertibile. Cu participaţiile sale la celelalte companii, Neuralink şi mai ales SpaceX, Elon Musk este teoretic cel ami bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari. 

„Reţineţi că nu iau salariu în numerar sau vreun bonus de nicăieri”, a subliniat Musk pe Twitter. „Am doar acţiuni. Pentur mine, singura modalitate de a plăti impozite este deci să vând acţiuni”, a adăugat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.