Joaquin ”El Chapo” Guzman a apărut vineri după-amiază în faţa unei instanţe federale din Brooklyn, la doar o zi după extrădarea sa în custodia autorităţilor din Statele Unite, după ce şi-a petrecut ultimul an într-o închisoare de maximă securitate din Mexic. Cunoscutul traficant de droguri a pledat nevinovat, după ce procurorii l-au acuzat de conducerea violentului cartel Sinaloa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El Chapo” are deja la activ două evadări dramatice din închisorile mexicane de maximă securitate şi pentru o perioadă a fost cel mai căutat baron al drogurilor de pe continentul American.

Extrădarea sa în custodia autorităţilor americane a reprezentat o surpriză şi a venit chiar în ajunul învestirii lui Donald Trump la Casa Albă. Unii oficiali susţin că extrădarea este un semn de bunăvoinţă al executivului mexican, după ce preşedintele Donald Trump a promis anterior că vrea să-l bată pe Guzman.

Procurorul General a negat însă că extrădarea are vreo legătură cu învestirea lui Donald Trump, susţinând că alte zece cazuri îl aşteaptă pe baronul drogurilor în Mexic, după ce acesta execută sentinţa pe care ar putea să o primească în SUA.

”El Chapo” a apărut îmbrăcat într-o salopetă albastră şi nu a schiţat nicio expresie în timp ce asculta întrebările judecătorului.

Atunci când judecătorul l-a întrebat dacă înţelege acuzaţiile care îi sunt aduse, baronul drogurilor a răspuns printr-un translator spaniol că: ”Nu am ştiut de ele până în acest moment”.

Următoarea audiere ar urma să aibă loc pe 3 februarie.

Procurorii au formulat 17 capete de acuzare pe numele lui Joaquin Guzman. De asemenea, pedeapsa minimă pentru faptele comise de baronul drogurilor este închisoare pe viaţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.