Celebrul narcotraficant mexican Joaquin «El Chapo» Guzman a făcut apel, vineri, la condamnarea sa, de anul trecut, la închisoare pe viaţă în SUA, au anunţat avocaţii săi, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apelul de 245 de pagini a fost depus la un tribunal din New York, iar procedura ar putea dura "între doi şi cinci ani", a declarat avocata lui «Chapo», Mariel Colon Miro. "Suntem foarte optimişti pentru un nou proces", a spus ea.

Potrivit avocatei, primul proces ar urma să fie anulat deoarece unul dintre juraţi a povestit apoi presei că el şi mai mulţi colegi au consultat, în timpul deliberărilor, presa şi reţelele de socializare, lucru interzis.

Ea mai spune că izolarea totală la care a fost supus «El Chapo» de la extrădarea în SUA, în ianuarie 2017, l-a împiedicat să-şi asigure o apărare corectă.

Cofondator al cartelului Sinaloa, «El Chapo» a fost considerat drept cel mai puternic narcotraficant din lume. În iulie 2019, el a fost condamnat la închisoare pe viaţă de un tribunal din Brooklyn pentru că a adus în SUA cel puţin 1.200 de tone de cocaină, de-a lungul unui sfert de secol. El este încarcerat la o închisoare din Colorado.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.