O curte de justiţie din Egipt l-a condamnat la moarte pe Hisham al-Ashmawy, fost ofiţer în forţele speciale devenit militant islamist, şi pe alţi 36 acuzaţi de terorism, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ashmawy a fost prins în estul oraşului libian Derna, în 2018, şi transferat de autorităţile loiale comandatului Khalifa Haftar în Egipt, în luna mai a anului trecut.

El a fost pus sub acuzare pentru mai multe fapte, inclusiv că a pus la cale atacul din 2014 în care au murit 22 de militari în apropierea graniţei cu Libia şi că a fost implicat în încercarea de asasinare a fostului ministru de Interne, în 2013, se arată într-un comunicat. 

Ashmawy a condus grupul militant Ansar Bayt al-Maqdis, cel mai activ din Egipt, înainte de a face o alianţă cu Stat Islamic, în 2014.

Ceilalţi 36 de condamnaţi judecaţi împreună cu el au fost, de asemenea, acuzaţi de terorism.

Cazurile lor au fost prezentate celui mai înalt jurist islamic, Grand Mufti. Legea egipteană cere ca orice pedeapsă capitală să fie prezentată lui pentru o părere înaintea execuţiei.

Curtea de justiţie a stabilit o nouă sesiune pe 2 martie, pentru a confirma condamnarea.

În luna noiembrie a anului trecut, o curte militară de justiţie l-a condamnat pe Ashmawy la moarte pentru un alt caz de terorism. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.