Activiştii ecologişti au aruncat în stradă bălegar de cal şi au simulat o spânzurare în faţa clădirii unde a fost organizat summitul ONU pentru climă de la Madrid, frustraţi de incapacitatea liderilor mondiali de a lua măsuri semnificative pentru combaterea încălzirii globale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conduse de organizaţia Extinction Rebellion, acţiunile au fost programate să coincidă cu încheierea summitului COP25, la care negociatorii nu au fost capabili să cadă de acord cum să implementeze Acordul Climatic de la Paris din 2015.

”La fel ca rearanjarea scaunelor pe Titanic, măsurarea dioxidului de carbon şi negocierea Articolului 6 de către COP nu corespund cu urgenţa planetară cu care ne confruntăm”, a anunţat Extinction Rebellion într-un comunicat.

Un număr de 12 membri ai grupului au stat pe blocuri de gheaţă care se topeau, cu ştreanguri legate strâns în jurul gâtului, pentru a simboliza cele 12 luni până la viitorul summit, când Acordul de la Paris va intra într-o fază majoră de punere în aplicare.

Ataşat la grămada de bălegar s-a aflat un mesaj scurt adresat liderilor: “the horseshit stops here” (rahatul ăsta se opreşte acum).

”Chiar dacă vor ajunge la un acord tot nu va fi suficient. Este al 25-lea COP care are loc şi nimic nu s-a schimbat”, a spus o protestatară, Emma Deane, urcată pe un bloc de gheaţă cu fiica sa în braţe.

Purtătorul de cuvânt al Extinction Rebellion, Ronan McNern, a subliniat totuşi importanţa umorului în faţa crizei climatice.

”Din rahat cresc cei mai frumoşi trandafiri. Sperăm că membrii comunităţii internaţionale se vor uni pentru a crea un viitor frumos”, a spus McNern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.