Zeci de mii de turişti au luat cu asalt staţiunile din Indonezia săptămâna aceasta pentru a fi martori unui eveniment astronomic rar, prima eclipsă totală de soare vizibilă în arhipelag în ultimii 33 de ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi eclipsa de soare va fi vizibilă în zone din Australia şi Asia de sud-est, doar Indonezia se va bucura, miercuri dimineaţă, de o eclipsă totală, în care umbra lunii acoperă complet Soarele.

Fenomenul astronomic a atras zeci de mii de turişti în Indonezia, iar autorităţile au pregătit festivaluri de muzică şi pieţe târguri de noapte pentru vizitatori.

”Acomodăm turişti în limita capacităţii noastre de cazare”, a susţinut unul dintre manegerii hotelurilor din oraşul Palembang, Sumatra.

În ciuda faptului că potenţialul turistic al Indoneziei nu se rezumă la populara staţiune Bali, arhipelagul are de-a face cu o infrastructură deficitară, iar multe zone din ţară sunt complet izolate.

Aproape 10 milioane de turişti au vizitat Indonezia anul trecut, iar guvernul speră să dubleze numărul acestora până în 2019. Însă, numărul vizitatorilor a crescut cu doar 2% în prima lună a anului, faţă de aceiaşi perioadă de timp din 2015. Astfel, eclipsa totală de soare vizibilă de pe insula Sumatra este o ocazie pentru sectorul turistic să-şi crească considerabil câştigurile în afara sezonului.

Ultima eclipsă de soare din Indonezia a avut loc în 1983, iar locuitorii arhipelagului vor aştepta alţi 33 de ani pentru un astfel de eveniment astronomic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.