Fosta asistenţă şi purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi Kira Iarmîş i-a îndemnat joi pe ruşi să participe masiv, vineri, la funeraliile opozantului rus, la aproape două săptămâni de la moartea în circumstanţe obscure a acestuia în închisoare, în Arctica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aleksei Navalnîi va fi înmormântat la Moscova. Această (frază) este urmată de obicei de «toţi cei care-l cunosc pe Aleksei ştiau ce fel de om era, vesel, curajos şi cinstit», iar asta este bineînţeles adevărat”, a declarat fosta colaboratoare a opozantului defunct.

Ea a salutat personalitatea celui care a fost principalul opozant al lui Vladimir Putin.

”El era deschis, nu se ascundea de pericol şi nu încerca să semene cu altcineva”, a spus ea.

”Era sincer şi curajos, el spunea adevărul”, a continuat fosta asistentă a lui Aleksei Navalnîi, evocând ”o adevărată pierdere personală pentru fiecare dintre noi şi este foatrte dificil să trăim cu acest lucru”.

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi urmează să aibă loc la ora locală 14.00 (13.00, ora României), într-o biserică din cartierul Mariino, în sud-vestul capitalei ruse, unde locuia opozantul împreună cu soţia sa Iulia Navalnaia şi copiii lor.

Înmormântarea urmează să aibă loc în cimitirul vecin, Borisovo.

Echipa opozantului rus a anunţat însă, joi, că serviciile funerare refuză să-i ducă trupul neînsufleţit până la biserică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.