Un nou caz de febră hemoragică Ebola a fost declarat la Beni, în Republica Democrată Congo, au anunţat vineri oficialii din Kinshasa şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu trei zile înainte de proclamarea oficială a sfârşitului epidemiei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După 52 de zile fără niciun caz, echipele de supraveghere de pe teren au confirmat un nou caz", a scris pe Twitter directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Din nefericire, asta înseamnă că guvernul din RDC nu va putea să declare sfârşitul epidemiei de Ebola luni, aşa cum spera", a adăugat el. 

"Informaţiile preliminare arată că este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Beni", a indicat comitetul multisectorial pentru ripostă al epidemiei într-un comunicat. 

"Echipele noastre, în colaborare cu OMS, sunt deja pe teren pentru a investiga şi a impune acţiuni de sănătate publică", se arată în acest comunicat. 

Acest pacient ar fi murit joi dimineaţă într-un spital, după ce a prezentat anterior mai multe simptome, potrivit unei surse sanitare.      

Situat în provincia Nord-Kivu, teritoriul Beni a fost unul dintre focarele epidemiei de Ebola, care a cauzat moartea a 2.273 de persoane de la declararea oficială, la 1 august 2018. 

Cel puţin un caz de coronavirus a fost raportat oficial la Beni de autorităţile sanitare congoleze la 3 aprilie. 

Teritoriul Beni este de asemenea sub ameninţarea unei grupări armate a Forţelor democratice aliate (ADF), care a ucis mai multe de 1.000 de civili din octombrie 2014. 

RDC şi OMS începuseră numărătoarea inversă până la sfârşitul actualei epidemii de Ebola de la externarea ultimului pacient, la începutul lui martie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.