În total 26 de persoane au fost rănite, iar pagube minore au fost înregistrate în nord-vestul Japoniei, în urma unui violent cutremur care a cauzat un mic val de tsunami şi după care autorităţile au avertizat cu privire la replici, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci şi şase de persoane au fost rănite - două grav, iar 24 uşor - după ce au căzut sau au fost atinse de diverse obiecte care cădeau, însă viaţa nu le este în pericol, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga.

Peste 40 de case au fost avariate, a precizat el.

Torente de noroi au fost raportate, însă pagubele materiale păreau slabe, raportat la puterea seismului.

Magnitudinea acestui cutremur, care a avut loc marţi, la ora locală 22.22 (16.22, ora României), şi a fost resimţit până la Tokyo, a fost de 6,4 potrivit măsurătorilor Institutului american de geofizică USGS.

Agenţia Naţională japoneză de Meteorologie a evaluat-o, după o metodă diferită, la 7,7, după o primă estimare de 6,8.

Un aviz de tsunami a fost emis într-o parte a zonei de coastă de nord-vest a Insulei Honshu, principala insulă din arhipelag, în prefecturile Yamagata, Niigata şi Ishikawa.

Însă un val mic de tsunami a fost măsurat în cinci puncte, un pic mai târziu, iar avertismentul a fost ridicat.

Aproximativ 600 de persoane s-au refugiat în clădiri publice, în localitatea Murakami din prefectura Niigata, cea mai afectată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.