Douăzeci şi şapte de migranţi s-au înecat, miercuri seară, în apropiere de Calais. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi prim-ministrul britanic Boris Johnson au promis să facă tot posibilul ca responsabilii să plătească, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii se îndreptau spre Marea Britanie şi s-au înecat după ce barca în care se aflau s-a scufundat, au anunţat autorităţile franceze. Publicaţia La Voix Du Nord a scris că barca a fost lovită de un vas mai mare.

Ministerul francez de Interne a transmis că cinci femei şi un copil se află între cei decedaţi. Doar doi oameni au fost salvaţi.

Prim-ministrul Johnson s-a declarat „şocat, revoltat şi profund întristat” de cele întâmplate.

Johnson şi Macron au stabilit, într-o convorbire telefonică, „să facă tot posibilul pentru a opri bandele responsabile”.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a spus că este cea mai gravă pierdere de vieţi în Canalul Mânecii de când a început să colecteze date, în 2014.

Crucea Roşie britanică a descris tragedia ca „sfâşietoare cu adevărat” şi a cerut guvernului britanic să înlesnească, nu să îngreuneze, solicitarea de azil în Regat.

Mike Adamson, şeful organizaţiei, a transmis într-un comunicat: „Nimeni nu îşi pune viaţa în pericol decât dacă e absolut disperat şi simte că nu are altă variantă”.

El a sugerat că guvernul ar putea implementa „planuri ambiţioase pentru noi rute sigure şi un angajament de a reloca 10.000 de oameni pe an”.

Anterior, ministrul britanic de interne, Priti Patel, a declarat că solicitările de azil vor fi analizate pe baza modului în care oamenii ajung în Regat, penalizându-i pe cei care intră ilegal. Ea a susţinut că acesta ar fi cel mai bun mod de a opri traficaţii de persoane. Planul a fost criticat de laburişti ca lipsit de compasiune.

În cazul tragediei de miercuri, patru oameni suspectaţi că au legătură cu traficul de persoane au fost arestaţi de poliţia franceză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.