Două persoane au fost rănite grav, vineri, în urma unui atac cu cuţitul care a avut loc în gara din Amsterdam iar presupusul atacator, un tânăr afgan, a fost rănit prin împuşcare, a anunţat poliţia olandeză care a menţionat o pistă teroristă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agresorul a fost identificat tâziu vineri în persoana unui bărbat de origine afgană în vârstă de 19 ani cu permis german de rezidenţă. 

"Luăm serios în calcul posibilitatea unui motiv terorist", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Amsterdam, Frans Zuiderhoek.

"Către orele 12.10 (10.10 GMT), în tunelul de vest al gării centrale, un bărbat a înjunghiat două persoane şi imediat după aceea a fost împuşcat de poliţie", a indicat un alt purtător de cuvânt al Poliţiei din Amsterdam, Rob van der Veen.

Cele două victime, a căror identitate nu este cunoscută, "sunt foarte grav răniţi şi au fost transportaţi la spital", a precizat el. Presupusul agresor "este şi el rănit dar starea sa nu este în pericol", a adăugat Rob van der Veen. Poliţia "are în vedere toate scenariile, inclusiv cel mai rău... terorism". 

Zuiderhoek a precizat că presupusul atacator se află "în prezent în custodia poliţiei la spital. El este interogat cu privire mobilul atacului". 

Autorităţile au precizat că gara a fost pentru scurt timp închisă şi nu evacuată. Două peroane au fost închise temporar, dar au fost deschise ulterior. Evacuarea totală a gării "nua  fost luată în calcul", a subliniat Poliţia. 

Mai multe atacuri cu armă albă au fost săvârşite în Europa în ultimii ani, dar Olanda, limitrofă unor ţări afectate (Franţa, Belgia, Germani) a fost până acum ocolită de astfel de incidente. 

În jur de 250.000 de persoane tranzitează această gară în fiecare zi, potrivit statisticilor furnizate de ghidul de călătorii Amsterdam.info.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.