Două avioane cu cetăţeni americani de pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, au ajuns în Texas şi California. Printre persoanele evacuate, 14 au avut teste pozitive pentru coronavirus, fiind ţinute separat de restul pasagerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 300 de cetăţeni americani au fost evacuaţi de pe Diamond Princess, urmând să fie ţinuţi în carantină timp de 14 zile, în unităţi militare din Texas şi California.

Cel puţin 40 de americani infectaţi la bordul navei sunt spitalizaţi în Japonia. Circa 350 de pasageri americani se aflau pe Diamond Princess, însă nu toţi au acceptat să plece.

Australia şi Italia au anunţat de asemenea că vor evacuarea cetăţenilor lor, iar autorităţile din Hong Kong vrea repatrierea "cât mai curând posibil" a 330 de pasageri, lucru valabil şi în cazul a 250 de canadieni.

Diamond Princess a fost plasată în carantină de la începutul lunii februarie cu cei 3.711 de pasageri şi membri ai echipajului, după un test pozitiv făcut pe un pasager debarcat la Hong Kong.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.